top of page

MEDICINSK YOGA

Medicinsk yoga är en mjuk form av yoga som passar alla! I vår Medicinska yoga finns också inslag från andra mjuka yogaformer bl.a. Holistisk yoga och Rehabyoga och Restorativ yoga.

Det finns pallar och kuddar till hands för att verkligen kunna anpassa yogan för alla behov. Genom andning och mjuka rörelser får du verktyg att släppa, slappna av och hitta vägar till läkning av kropp. Varsamt får du mer rörlighet och styrka i kroppen.

Ett yogapass består av enkla yogaövningar som modifieras utifrån dina förutsättningar, andning, medveten närvaro (mindfulness), vila och meditation. Du läker och stärker dig, både fysiskt och själsligt. Läs mer om mindfulness.

Stolyoga.jpg

 Medicinsk yoga används idag på över 300 sjukhus och vårdcentraler runt om i Sverige vid bla. rygg- nackbesvär, men också vid stress, migrän, högtblodtryck, hjärtrehabilitering, matsmältningproblem, smärtillstånd. mm.
I Sverige är det framförallt IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) som drivit svensk forskning på yoga framåt, men nu kommer allt mer forskning ute på sjukhus gjord av skjuksköterskor och sjukgymnaster.

Aktuell forskning visar goda resultat vid t.ex. nack- och ryggproblem, huvudvärk, högt blodtryck, hjärtproblem, depression, stress och sömnsvårigheter.
Mer om forskning hittar du på Mediyogas hemsida. 
Läs om Holistisk yoga och fibromyalgi .
Läs om restorativ yoga.

Medicinsk yoga & mindfulness kan du under hösten gå på


Måndagar kl 14:30-16
Onsdagar kl 15:00-16:30 

Anmälan - här!

Läs mer om våra andra yogagrupper:

bottom of page