Mjuk/yinyoga

bodyfriend.png

Mjuk/yinyoga är stillsam och avslappnande. Försiktig rörelse stärker och mjukar upp kroppen, lossar på spänningar och blockeringar aktiv vila o varsamma positioner ger lugn och fokus så du får ett friare energiflöde och bättre balans i både kropp och sinne.

  

 

Vi börjar passet med en kortare del mjuk yoga, lite uppmjukande, närvarande rörelser som hjälp att landa in i kroppen, för att sedan gå över till rörelser med Yinyogans mer stillsamma, passiva grundande kvalitéer. 

I yinyogan tar vi oss in i positioner med hjälp av kuddar och filtar som stöttar upp och gör det bekvämt och stannar där i avslappning ca 3 minuter.


I positionerna hinner de nu uppvärmda musklerna slappna av och även bindväven,  hinnorna runt musklerna, hinner sträckas ut och du blir i detta vilsamma och meditativa tillstånd allt mjukare - till kropp och själ.

Yinyogan är väldigt restorativ och läkande!

Det handlar till stor del om att vila sig i form.


Mjuk/yinyoga yoga passar alla normalspattiga människor som inte har några speciella problem -alltså alla normalstela, med lite småvärk någonstans men utan större restriktioner vad gäller normal vardagsrörlighet.