top of page

Boka en massagetid! 

Eller som alltid: Kontakta mig på 0724 44 99 77

för tidsbokning eller skicka en förfrågan

till yogaverkstan@gmail.com.

Hur arbetar jag som massageterapeut?

Med klassisk massage arbetar jag med hela kroppen i ett holistiskt synsätt. Varesig du kommer med vanliga spänningar eller om du har mer besvär så ser jag till hela kroppen och ger både behandling av det besvärade området men tittar också till resten av kroppen för att kunna hitta orsaker bakom besvären - vilket kan vara många.  Även om dina besvär sitter i musklerna är det inte ovanligt att orsaken hittas i andra delar som också behöver behandling. 

Massagen sker i olika steg där jag börjar med breda, mjuka och uppvärmande grepp samtidigt som jag söker efter spända muskler. Sedan går jag in på djupet och även behandlar de specifika muskler jag hittar so,m behöver mer behandling med mer specifika grepp och metoder. I denna del är det viktigt att vi kommunicerar då muskler som är spända också ofta är ömma, så vi kan hitta en nivå som är både bra i behandlande syfte men också fortfarande behaglig för dig. 

Utöver det så arbetar jag även med en uppsjö olika metoder så som terapeutisk töjnining, triggerpunktsbehandling, KAT, mjukvävsmobilisering , men även hemuppgifter så som träningsövningar, stretch mm. 

Läs i de olika rutorna nedan om några av de olika begreppen. 

Hur går en massage till?

För dig som kanske inte är van att boka massage, eller aldrig varit på massage hos mig innan, så kan det vara bra att känna till hur det brukar gå till. 

1. Bokning:
Du kontaktar mig för tidsbokning. Ring eller boka en tid direkt på webben. Har du inte varit hos mig tidigare eller har ett problem som du inte fått behandling för tidigare hos mig brukar jag rekommendera att vi tar en full timme till det då det brukar behövas för att ringa in problemet och ha tid för behandling.

 

2. Vi ringar in vad du behöver:
När du kommer, så kommer jag alltid börja med att kolla hur det går med dina besvär. Det kan innebära att jag undersöker dig även innan du hamnar på britsen, med funktionstest, frågor eller liknande. Är det första gången du är hos mig tar jag en anamnes, dvs går igenom en serie frågor om bland annat dig, dina besvär, hur de ter sig och tidigare behandlingar. 

 

3. Behandling.
Här kan jag använda klassisk massage, cirkulationsmassage, triggerpunktsbehandling, terapeutisk töjning och andra metoder. Läs mer om mina metoder HÄR.

 

4. Eventuell Hemträning
Precis som när du besöker oss på sjukgymnastkliniken kommer vi bäst till rätta med eventuella besvär om du också gör ett arbete själv mellan besöken. Det brukar röra sig om 1-3 övningar som vi går igenom, varav töjningar är de vanligaste men även enklare mobilitetsövningar eller styrkeövningar. 

5.Återbesök

Uppföljning är nyckeln. Beroende på vad dina besvär kan vara rekommenderar jag att vi bokar en uppföljning inom 1-4 veckor. De flesta besvär hittar vi bättring eller lindring av redan efter ett par gånger men oftast är det bra att fortsätta tills besvären är helt borta. 
Har du kroniska besvär kan det vara lämpigt att hitta ett bra intervall för återkommande besök. 

Triggerpunkter

Triggerpunktsbehandling är en teknik jag använder för vissa muskler som har tydliga områden som är spända. Dessa uppstår ofta efter en längre anspänning och går att känna som små knutor.
Det går ut på att jag hittar och lägger på ett tryck på den punkten under ungefär 20 sekunder, och syftet är att trigga en respons av avslappning. Upprepar 1-3 gånger efter behov, ofta märker man av att spänningen släpper under behandling

Mobilisering

Mobilisering innebär att jag utför övningar och rörelser på dig för att uppmuntra och utöka kroppens förmåga till rörelse i de fall den har blivit begränsad. 

Den mest utbredda mobiliseringstekniken är en vanlig stretch som mobiliserar muskler, men man kan också mobilisera med fokus på leder och ledband i både armar, ben och ryggrad. Teknikerna jag använde är mjuka och vi är ute efter att lätt rörelseökning, men det kan hända att man hör ett knäpp ibland - något helt ofarligt då detta är en vakumbubbla som släpper i en led som är låst. 

KAT/MET

KAT står för Kontraktion, Anspänning, Töjning

och går under kategorin Muscle Energy Teqnique. 

Det innebär att vi hjälps åt i en töjningsövning där man växlar mellan att spänna muskeln, låta den slappna av och att jag passivt töjer muskeln. Detta upprepas 3-6 gånger och ger ofta goda resultat då vi växlar mellan att töja muskeln, spänna  och slappna av vilket ger muskeln signaler att slappna av.. 

bottom of page