top of page

Ett första besök hos mig......och hur vi kan gå vidare.

När du som patient kommer till mig första gången får du berätta om dina besvär och din sjukdoms- eller skadehistoria. Därefter gör jag en grundlig undersökning. Utifrån din berättelse och resultatet av undersökningen sätter vi upp ett gemensamt mål och upprättar tillsammans en plan för din rehabilitering som kan innehålla både behandling och träning. 

Mitt mål är att du ska få med dig egna redskap för läkning och hälsa. Behandlingar kan  vara en bra start och får ofta inleda din läkningsprocess, men det är vad du kan göra själv för att må bra som är det viktigaste i längden.
Att ge dig egna redskap för hälsa ligger därför i fokus och det kan bestå av fysisk träning på plats med mig och ett hemtränings-program speciellt avpassat för dig. Min sjukgymnastiska verktyglåda är stor och tillsammans hittar vi ett koncept som passar dej!

Vid långvariga besvär får du också lära dej stressreducerande tekniker som andningsövningar, avspänning och mindfulness (medveten närvaro). Smärta ofta är kopplat till stress och ger också mer stress och det påverkar vår andning så att en ond cirkel av värk, stress och reducerad andning uppstår.


Ett större inre lugn och fokus i vardagen gör ofta att många besvär som är kopplade till smärta och stress minskar. Det finns olika metoder för att hitta detta lugn, ex olika avspänning metoder, mindfulness och body-mind metoder som ex yoga.
 
                                         
Allt fler företag kan konstatera att friskvård ger många positiva effekter – inte minst eftersom personal som mår bra också presterar bättre på arbetet. Friskvården är avdragsgill för företaget och förmånsfri för den anställde om alla på företaget erbjuds denna möjlighet enligt skattemyndigheten.


Ring mej för att diskutera ett upplägg som passar ditt företag. 
Nane Andersson 073 40 66 995

Osteopat at Work

Hos mig får du ett individuellt anpassat program utifrån din rehabplan som vi utformar tillsammans.

Behandling
OMT - ortopedisk manuell terapi
Mjukdelsbehandlingar 
Fasciamobilisering​
Ledmobilisering
Andra manuella tekniker-
(ex .PRT​, MET, PNF)
Massage​
Triggerpunkts behandling

Träning
Sjukgymnastik/Medicinsk träningsterapi​
Rörelseträning 
Yoga
Avspänning​
Mindfulness

Rådgivning
Ergonomi
Friskvård
Förebyggande träning​

bottom of page