_DSC5860.jpg

Om oss

Sjukgymnastik & yoga i Hultsfred

Vi som startat Rehab & Yogaverkstan heter Jenny Hammer och Nane Andersson.

Nu mer har också Hugo anslutit sig

till vårt team

Vi har alla tre gedigna utbildningar inom kropp och hälsa, men med lite

olika inriktningar.

Nane har sjukgymnastutbildning och OMT som grund, Jenny har olika former av massage, ortobionomi och naturmedicin och Hugo har massage, personlig träning

och coaching i sina verktygslådor. 

 

Vi har alla gått flera yogalärarutbildningar, framför allt utbildningar med inriktning med forskningsanknytning och som är inriktade på rehabilitering och läkning, för att få bredd och djup i vår yoga. 

Tillsammans har vi också över 50 års yogapraktiserande bakom oss. 

De erfarenheter och verktyg vi genom åren har fått delar vi självklart med oss av. 

Nane Jenny & Huga

48695158637_2f9bf08a05_h_edited_edited.jpg

Mer om Nane

Jag är sjukgymnast och är specialiserad inom ortopedi  (ont i muskler och leder) och psykosomatik (när fysiska problem förvärras av stress eller har en stressrelaterad bakgrund.)

Under mina snart 25 år som sjukgymnast har jag arbetat med  människor i alla åldrar, från små barn till riktigt gamla, funktionshindrade och idrottare, skapligt friska personer och riktigt sjuka, alla med fysiska problem av olika slag.
Det tar jag med mej i mitt möte med dig.

 

Att hitta redskap för att kunna påverka sitt eget välmående både fysiskt och mentalt är viktigt för mig. Kropp och själ hänger ihop - stress ger värk och spänningar och värk ger också stress. Kroppen behöver hjälp att slappna av lika väl som själen.

Förutom med klassisk fysioterapi så jobbar jag också med mindfulness som en metod att  sänka stressen i kroppen oavsett om den orsakas av faktorer på jobbet eller av smärta som ofta bildar en ond smärtcirkel.

Jag jobbar också med yoga som rehabilitering. Aktuell forskning på yoga visar goda resultat vid t.ex. nack- och ryggproblem, huvudvärk, högt blodtryck, hjärtproblem, depression, stress och sömnsvårigheter.

Du behöver ingen remiss, högkostnadskort gäller här. Boka tid! 073 4066995

     

Mer om Jenny

Jag började yoga redan i mitten på -80 talet och gick min första utbildning inom kroppsterapier med start 1999. Jag har bland annat utbildningar i olika typer av massage, zonterapi,  ortobionomi ("mjuk kiropraktik") manuellt lymfdränage och en tvåårig utbildning i naturmedicin.

Just nu ger jag inga behandlingar men tar med mig den kunskapen in i klasserna.

 

Det allra viktigaste för mej, är att yogan ger mej redskap att lyhört lyssna inåt, mot mitt inre centrum för att vara närvarande i mig själv.
 

Efter en period av stress pga av sjukdom i familjen och en del smärre olyckor, så ville varken kropp eller själ göra fysisk yoga eller annat som krävde något alls en period. Jag hade till och med svårt att läsa mina egna inhandlingslappar......

Tack vare varsam yoga återhämtade sej kropp och själ fortare än jag vågat hoppas och jag kan åter ägna mej åt lite kraftfullare yoga eller annat som jag vill göra,  med lyhördhet för vad kropp och själ orkar med. Jag blandar yoga-formerna fritt och varje dag kör jag några solhälsningar från hathayoga traditionen.

 

 Jag har i yogan hittat ett verktyg som verkligen fungerar för att hitta tillbaka till mej själv och min kropp när livet rullar på för fort eller stundtals känns svårt och tungt.

Det vill jag dela med mej av.

2021-10-28 09_edited_edited.png