skylt1 vitkant (1)

- OM YOGA -

Yoga har mångtusenåriga rötter, ursprungligen med störst fokus på filosofi och har över tid utvecklats till en metod att uppnå och bibehålla hälsa till kropp och själ.
Idag används yoga både som friskvård och rehabilitering över stora delar av världen.

Yoga är alltså inte bara själva rörelserna eller meditationen.
Yoga handlar i grunden om hur man förhåller sej till livet och ger redskap att möta livet som det är just nu, precis som man själv är, med de styrkor och svagheter till kropp och själ som man har. Samtidigt ger yogan en massa verktyg för självläkning, närvaro och balans, något vi alla behöver mer av. De verktygen vill vi dela med oss av. 

Vi utsätts för mycket information och stress i dagens samhälle vilket gör att många söker sig till yogan för att lära sig hantera stress och hitta ett inre lugn. Andra kommer för att få hjälp att hantera och lindra ryggont, stelhet, högt blodtryck, ångest eller för att för att fortsätta att må bra.

Alla kan välja de övningar och delar av yoga som passar just dem. Var och en praktiserar yoga helt utifrån individuella förut-sättningar och motiv.
Det är den egna, upplevelsen och syftet som är det viktiga, därför kan yoga vara olika saker för olika människor och därför finns också olika inriktningar och stilar.

Vår yoga är alltid mjuk och inkännande med fokus på närvaro. 
Här kan du läsa mer om våra yogagrupper.
 

Yogan är alltid helt på dina villkor, 

Du är hel och perfekt som du är.
Glöm alla tankar
på prestation.
Här ska du bara vara!

Yoga är verkligen för alla! Läs om Maret, som utbildade sig tillyogalärare vid 80 år.
Eller om världens äldsta yogalärare-  96 år och pigg som en lärka!
Vi har fyrtio år att nå dit......SKÖNT!

OBS: Alla understrukna 
ord är länkar. klicka på dem om du vill läsa mer.


Vi som håller i yogan heter Jenny Hammer och Nane Andersson. Här kan du läsa om oss.

Har du frågor eller funderingar? Mejla eller ring - info på kontaktsidan. 

Du kan också gå in på facebooksidan - där finns mer tips och info. "Gilla" gärna!

Ett yogapass består av enkla yogaövningar som modifieras utifrån dina förutsättningar, andning, medveten närvaro (mindfulness), vila och meditation. Du läker och stärker dig, både fysiskt och själsligt.
 Alla pass är lugna och inkännande.

Kuddar, pallar och stolar finns, allt för att du på ett bekvämt vis ska kunna delta utifrån dina behov. Yogapassen är lite olika men alltid mjuka. Rörelserna anpassas individuellt. Målet är att det ska kännas skönt och behagligt, att du ska hitta hem till din kropp och själ. Vi uppmanar dej till att lyssna på kroppen och ge dej själv det du behöver. Att omfamna dej själv till kropp och själ!
 
Läs mer om de olika grupperna
här

Klicka på bilden och se filmen, ca 5 minuter lång och sååå inspirerande! Klicka på bilden och se filmen, ca 5 minuter lång och sååå inspirerande!

Ingenting är omöjligt!
En oerhört inspirerande film om vad du kan uppnå med hjälp av yoga!  Den yoga vi gör är betydligt mjukare men kan byggas på, om man vill....
Här om forskning om yoga och PTSD, Post Traumatiskt Stress- syndrom
 

google37caea8745800794.html