skylt1 vitkant (1)

Ayurveda- Indisk läkekonst

Ayurveda kommer från samma tradition som yoga och betonar vikten av att hitta balans i livet för att må bra.

Ayurveda betyder "kunskapen om livet" och är ett traditionellt medicinskt system från Indien som har har praktiserats oavbrutet i flera tusen år.
Det är  en av tre medicinska system som är godkända av Indiska staten som offentlig sjukvård. Ayuveda är också godkänd och uppskattad av WHO för sin  goda verkan, lättillgänglighet och för att den är billlig i  förhållande till konventionell sjukvård. 

Från vår ayurvediske "husläkare" Kristofers hemsida:

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas vata, pitta och kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient.

Varje person föds med en kroppspersonlighet där en eller två av energierna vata, pitta, kapha överväger. Att känna till din kropps-personlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar. Stor vikt läggs vid kost, motion, yoga och andra hälsotekniker, allt anpassat efter de egna individuella behoven.

Ayurveda talar om hälsa som ett naturligt tillstånd, ett tillstånd som naturen hela tiden försöker uppnå. Hälsa är ett mycket personligt och individuellt tillstånd. Våra behov och våra möjligheter för att uppnå hälsa är olika, något som den ayurvediska medicinen har byggt upp en stor kunskap omkring. En kunskap som är långt ifrån den konventionella medicinen och dess normal-värden som ska stämma in på alla.

Läs mer! 

google37caea8745800794.html