skylt1 vitkant (1)

Vila dig i form med
YIN/RESTORATIV YOGA DE LUXE!

Vilsamt och stöttande, filtar och kuddar, mjukt och bekvämt och anpassat för just dig. Vilsamt och stöttande, filtar och kuddar, mjukt och bekvämt och anpassat för just dig.

VÄLKOMMEN till fyra tillfällen med två lyxigt sköna timmar fyllda av läkande yogiska metoder!

På måndagar ses vi kl 18:30-20:30 med start 18 maj.
Alltså: 18 & 25 maj & 1 & 8 juni.

Vi startar varje tillfälle med lite kraftfullare yoga för att ta kontakt med oss själva och kolla in hur våra kropp mår och ge den lite aktiv kärlek och närande kraft! 
Sen fyller vi resten av  dessa timmar med yin/restorativ yoga, mindfulness, mantran, pranayama och meditation. Vi lägger också  lite extra tid på att förstå vad som händer i hjärna och kropp under detta pass - vid asana (rörelse/positioner) andning, meditation, närvaro, osv. enligt västerländsk teori och enligt yogisk teori.
 Vi avslutar kvällarna med en lång skön yoga nidra, dvs, en lång, skön, läkande och ledd avslappning. 

Yinyoga är en stilla yoga där vi väntar in kroppen och ger muskler och bindväv tid att mjukna. För att göra den ännu mer läkande och mer restorativ låter vi yogan  bli ännu mjukare, ännu mer kuddar till stöd och ännu längre tid i vilsamma och avslappnande positioner.
Detta är en  läkande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra och Yoga nidra är en välbehövlig, extra lång guidad avslappning som är oerhört läkande för kropp och själ! De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande.

Vi går in i positionerna med hjälp av kuddar och filtar som stödjer och stannar i  3-10minuter i avslappning. Samtidigt är det en övning i minfulness, medveten närvaro, där vi går inåt och lägger fokus på det som är för stunden. Genom yinyogan påverkar vi också våra energikanaler i kroppen.

Yin/restorative yoga är också ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning eller styrketräning.

Är du stel och otränad?
Eller kanske stressad och sliten?
Då passar denna yogaform dig perfekt!

I positionerna hinner musklerna slappna av och även bindväven,  hinnorna runt musklerna, hinner sträckas ut och du blir i detta vilsamma och meditativa tillstånd allt mjukare - till kropp och själ.
Vår yinyoga är väldigt restorativ och läkande! Det handlar till stor del om att vila sig i form.
 
Var: Rehab & Yogaverkstan  Storgatan 139 Hultsfred
När: 4 måndagar  kl 18:30-20:30 = 8 timmar med start 18 maj.
Pris: 550:- eller 430:- med kommunens friskvårdskort.          
Anmälan: Här eller ring/sms:a Jenny 070 5263354

I corona tider:
Vi kör med något mindre grupp för att kunna hålla lite mer avstånd!
Också i övrigt kör vi helt enligt folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och förutsötter att även du följer dessa!
De viktigaste för dig: tvätta händerna och stanna hemma vid symptom!

Yinyogan är en favorit för mej och jag har haft lyckan att få gå utbildningar för några av de mest välmeriterade lärarna i Sverige och faktiskt i några av de mest kunniga i  världen: Biff Mithoeffer,
Judith Hanson Lasater, Magdalena Mecweld, Ann-Sophie Sjöblom och Pernilla CristvallHÄRLIGT!

Här kan du se hur yinyogans övningar kan se ut. Klicka på bilden om du vill se den i större format!

Yinyoga passar alla. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och kuddar, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. För dej som har stelhet och smärta i kroppen, känner dig trött, stressad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar och känner ett behov av att fylla på med lugn och fokuserad energi.

google37caea8745800794.html