skylt1 vitkant (1)

Yoga, mindfulness & Bollywood-dans vid  stress och ångest

Lördag 2 mars
kommer härliga Josefin Wikström hit igen!
​​​​
Hon lär oss mer och delar med sig av den senaste forskningen om hur och varför yoga kan fungera som stöd vid stress och  psykisk ohälsa, med fokus mot ångest. 

En workshop för dig som känner av stress eller ångest då och då, som ett stöd i din behandling eller som stöd för dig som arbetar  med människor på olika sätt. 
En dag fylld med kunskap, yoga och skön Bollywood dans!

 

Det har aldrig forskats så mycket om yoga och mindfulness som nu, och det finns idag ett starkt forskningsstöd för att yoga kan vara effektiv som stöd och terapiform vid mental ohälsa.
Man börjar veta allt mer om vad och varför det händer en massa saker som balanserar och läker både kropp och hjärna när vi yogar.

Under denna unika workshop går vi igenom yogans terapeutiska potential på en biologisk nivå och även aktuella kontraindikationer.

Vi fokuserar även på hur viktigt det är att ha stöd av annan terapi med sakkunniga. Yogan ersätter aldrig medicinering eller annan behandling men kan vara ett viktigt & värdefullt redskap i din egen behandling och tillfrisknande eller i ditt jobb med människor.

 SCHEMA FÖR DAGEN:
10.00-11.30 Yogaklass med fokus på att ge balans vid höga ångestnivåer
11.45-12.45 Teori: Vad är ångest/panikångest , vad händer i hjärnan och kroppen?
13.15-14.15 Lunch
14.15-15.15 Föreläsning & praktiska övningar:  Hur kan yogan vara till stöd? Fysiska mjuka yogaövningar blandat med andningsövningar, mindfulness, avslappning och föreläsning/teori.
15.30-16.30 Avslutande Bollywooddans för att släppa loss innan lördagskvällen.
Enkla och roliga steg, alla kan hänga med!

Det bästa med denna typ av dans att det ska gärna bli lite fel - ledordet är glädje!
Testa några steg med Josefin här!

När: Lördag 2 mars 10-16.30
Pris: 850:- inkl te, frukt och lunch.
Anmälan: via kontaktsidan eller
ring/sms:a Jenny 070 5263354 

Varmt välkomna! 
                 Jenny Nane & Josefin

Yoga och Bolllywooddans med Josefin här på Rehab & yogaverkstan här om året...YES!
Yoga och Bolllywooddans med Josefin här på Rehab & yogaverkstan här om året...YES!

Läs om Josefin på hennes hemsida.

Här kan du lyssna på ett reportage och intervju i radions Tendens.

Josefin Wikström  har en unik erfarenhet av arbete med traumautsatta grupper och en ovanlig bred och hög utbildning i hur man kan jobba med trauman och psykisk stress. 
Hon har praktiserat yoga de senaste 25 åren och har under stora delar av sitt liv bott och studerat i Indien. Hon är också utbildad Bollywood-danslärare i Indien som varit hennes andra hemland de senaste 22 åren. 
Med yoga och dans som verktyg har hon under 15 år jobbat med barn och ungdomar i Mumbais slum.   Josefin samarbetar också med Tripura Kashyap i Indien, erkänd lärare inom rörelse/dansterapi. 
Hon har också i många år jobbat med interner och flyktingar och andra traumautsatta grupper och samtidigt utbildat sig, bla,  vid The trauma Centre i Boston, USA grundat av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom trauma och stressforskning. 

Josefin är även utbildad via
The minded institute i London i sam-arbete med Brittiska NHS som yoga-terapeut med specialinriktning  psykiatriska diagnoser och PTSD.

Hon arbetar också internationellt som huvudlärare för Prison Yoga Project.

google37caea8745800794.html