skylt1 vitkant (1)

YIN/ RESTORATIV YOGA
med fokus filosofi och mindfulness

Vi startar varje tillfälle med lite några mjuka yoga rörelser för att ta kontakt med oss själva och kolla in hur våra kropp mår och ge den lite aktiv kärlek och närande kraft! 
Sen fyller vi resten av  tiden med yin/restorativ yoga,  yogafilosofi, mindfulness, mantran, pranayama och meditation. Vi lägger också  lite extra tid på att förstå vad som händer i hjärna och kropp under detta pass - vid asana (rörelse/positioner) andning, meditation, närvaro, osv. enligt västerländsk teori och enligt yogisk teori.
 Vi avslutar kvällarna med en lång skön yoga nidra, dvs, en lång, skön, läkande och ledd avslappning. 

Yinyoga är en stilla yoga där vi väntar in kroppen och ger muskler och bindväv tid att mjukna. För att göra den ännu mer läkande och mer restorativ låter vi yogan  bli ännu mjukare, ännu mer kuddar till stöd och ännu längre tid i vilsamma och avslappnande positioner.
Detta är en  läkande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra och Yoga nidra är en välbehövlig, extra lång guidad avslappning som är oerhört läkande för kropp och själ! De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande.

Vi går in i positionerna med hjälp av kuddar och filtar som stödjer och stannar i  3-10minuter i avslappning. Samtidigt är det en övning i minfulness, medveten närvaro, där vi går inåt och lägger fokus på det som är för stunden. Genom yinyogan påverkar vi också våra energikanaler i kroppen.

Yin/restorative yoga är också ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning eller styrketräning.

Är du stel och otränad?
Eller kanske stressad och sliten?
Då passar denna yogaform dig perfekt!

I positionerna hinner musklerna slappna av och även bindväven,  hinnorna runt musklerna, hinner sträckas ut och du blir i detta vilsamma och meditativa tillstånd allt mjukare - till kropp och själ.
Vår yinyoga är väldigt restorativ och läkande! Det handlar till stor del om att vila sig i form.
 
Var: Rehab & Yogaverkstan  Storgatan 139 Hultsfred
När: 5 måndagar kl 19:30-21 med start 12 april
Pris: Online 450:- för 5 ggr 1½ tim.
Här på plats (max 7 deltagare) = 490:- för 5 ggr 1½ tim.
Med kommunens friskvårdskort drar vi av 150:-  från priset.        
Anmälan: Här eller ring/sms:a Jenny 070 5263354

 

google37caea8745800794.html