skylt1 vitkant (1)

AYURVEDISK GRUNDKURS

Helgen 5-6 oktober. Lör.kl 11-16 & söndag kl 10-17


Denna helgkurs är för dig som vill få en allsidig och holistisk syn på livet och uppnå en kontinuerlig förbättring av hälsan med hjälp av Ayurveda. Kursen täcker ett brett spektrum av hälsorelaterade frågor och ger många insikter och aha-upplevelser. 

    KURSENS INNEHÅLL:

Den Ayurvediska medicinens grunder.

 • Vad innebär ett helhetsperspektiv på livet, och vår hälsa?
 • Ayurvedas plats i den Vediska kunskapstraditionen. Ayurveda och Yoga är två kunskapssystem som har olika roller i Vedatraditionen. Vår relation till naturen, och Moder Jord.  Ayurveda i ett globalt ekologiskt hälsoperspektiv.
 • En grundlig genomgång av de olika personlighetstyperna (Vata, Pitta och Kapha). Vad som är utmärkande för balans respektive obalans, samt hur man balanserar respektive typ.
Stress och utbrändhet.  ​​
 • Vad kan man göra för att må bra i en stressig tillvaro? Hur kan man leva ett stressigt liv i ett stressigt samhälle utan att bli stressad, och dessutom med bibehållen livskvalité och energi?                                                                                     
 • Hur kan man komma ”tillbaka till livet” igen efter att man har varit utbränd?Ayurveda har en hel del att erbjuda vad gäller förståelsen för utbrändhets-syndromet, hur det ska behandlas och inte minst förebyggas.

Sömn och sömnstörningar

 • God sömn är en av grundpelarna för god hälsa inom Ayurveda. Sömnbrist och dålig sömnkvalitet är orsak till många hälsoproblem och en försämrad livskvalitet. Du får råd om hur den goda sömnen kan återfås och/eller bibehållas.
 • Värdefull kunskap även om du idag inte har sömnproblem.

Viktproblem

 • För att uppnå sin normal- eller idealvikt så räcker det inte alltid med att äta rätt. Det finns enligt Ayurveda en rad faktorer som man bör beakta som t.ex. en förstärkt förbränning, reglering av ämnesomsättningen, optimering av näringsupptaget och en minimerad produktion av slaggprodukter. För att uppnå detta finns en rad olika Ayurvediska metoder. Resultatet blir en stabil och bestående vikt som också för med sig en rad andra positiva hälsoeffekter och ett ökat välbefinnande, även för den som inte har problem med vikten. Den Ayurvediska metodiken är mycket välgörande och fundamental för god hälsa hos oss alla.

När: 5-6 oktober
lördag 11-16
söndag 10-17
Pris: 1500:- för kurs samt enklare kompendie.
Plus 175:- för 2 luncher, frukt och fika.
Anmälan: Här eller mejla Jenny- yogaverkstan@gmail.com
Frågor: Mejla eller ring 070 5263354 

God mat med ayurvedisk inspiration blir det till lunch!
God mat med ayurvedisk inspiration blir det till lunch!

AYURVEDISK HÄLSOKONSULTATION

Du kan också boka en konsultion med Peter under måndagen den 7 oktober.
Han ställer diagnos bland annat utifrån din puls för att fastställa din kroppstyp och ger hälsoråd direkt anpassade till behoven hos din konstitution. Du får ett skräddarsytt hälsoprogram med enkla men effektiva rekommendationer för dina dagliga rutiner, diet, kosttillskott m.m.  Det hjälper dig att utveckla och bibehålla god hälsa. 

En konsultation tar 60 min och kostar 1000:-
Ring Jenny och boka! 070 5263354
Just nu finns dessa tider kvar:

 • 10.00-11.00
 • 11.15-12.15
 • 13.30-14.30
 • 14.45-15.45

      OM PETER

Peter Ljungsberg har arbetat med ayurveda sedan 1985 och är en av Sveriges ledande pionjärer på området. Han har haft mer än 5000 klienter, med en mycket varierande hälsoproblematik. Vanligt är t ex mag-tarmproblem, smärta, övervikt, ätstörningar och inte minst stress-relaterade problem som t.ex sömn-störningar, oro och trötthet.

Peter driver det ayurvediska hälsocentret och butiken Vedalila i Stockholm, leder  kurser och seminarier om Ayurveda och medicinsk helhets-terapi.
Han föreläser regelbundet på Karolinska Institutet och Uppsala Universitet.
Peter anlitas även som konsult i frågor som rör hälsa och personlig utveckling i arbetslivet, både för grupper och för personlig coaching.
Förutom sina Ayurvediska utbildningar, som omfattar olika behandlingsformer och pulsdiagnostik, har Peter även en fyraårig utbildning som psykosyntes-terapeut.

Här kan du lyssna på en intervju med Peter.

Och här kan du läsa en artikel  om Peter och ayur-veda ur tidningen Yoga för  dig.

BOENDE TIPS:
Behöver du övernatta finns ett litet trevligt och mysigt hotel som dessutom är billigt - Palace hotel . Du har knappa hundra meter till stationen och kanske nästan 1 km till vår lokal.
Även Hotel Elmershus finns,  lite längre till stationen (400m)  men ligger lite närmare Rehab & Yogaverkstan.

Det finns också ett större hotell, men där är det hårdrocksfestival just denna helg. 

google37caea8745800794.html