skylt1 vitkant (1)

 YIN/RESTORATIV YOGA OCH YOGA NIDRA

Viparita karani, psoasställning, kärt barn har många namn....musklerna på insida bäcken och i ländryggen slappnar av - Härligt! Viparita karani, psoasställning, kärt barn har många namn....musklerna på insida bäcken och i ländryggen slappnar av - Härligt!

OBS! Nu före jul kör vi fyra specialtillfällen på måndagar kl 19:45-21:15  med start 25 november - Yin/restorativ yoga & Yoga nidra. 

Är du stel och otränad?
Eller kanske stressad och sliten?
Då passar denna yogaform dig perfekt! 

Yinyoga är en stilla yoga där vi väntar in kroppen och ger muskler och bindväv tid att mjukna. För att göra den ännu mer läkande och mer restorativ låter vi yogan  bli ännu mjukare, ännu mer kuddar till stöd och ännu längre tid i vilsamma och avslappnande positioner.
Detta är en  läkande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra och Yoga nidra är en välbehövlig, extra lång guidad avslappning som är oerhört läkande för kropp och själ! De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande.

Vi går in i positionerna med hjälp av kuddar och filtar som stödjer och stannar i  3-10minuter i avslappning. Samtidigt är det en övning i minfulness, medveten närvaro, där vi går inåt och lägger fokus på det som är för stunden. Genom yinyogan påverkar vi också våra energikanaler i kroppen.

Yin/restorative yoga är också ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning eller styrketräning.

I positionerna hinner musklerna slappna av och även bindväven,  hinnorna runt musklerna, hinner sträckas ut och du blir i detta vilsamma och meditativa tillstånd allt mjukare - till kropp och själ.
Vår yinyoga är väldigt restorativ och läkande! Det handlar till stor del om att vila sig i form.
 
Var: Rehab & Yogaverkstan  Storgatan 139 Hultsfred
När: 4 måndagar kl 19:45-21:15 start 25 november
Pris: 380:- eller 260:- med kommunens friskvårdskort.          
Anmälan: Här eller ring/sms:a Jenny 070 5263354

Yinyogan är en favorit för mej och jag har haft lyckan att få gå utbildningar för några av de mest välmeriterade lärarna i Sverige och faktiskt i några av de mest kunniga i  världen: Biff Mithoeffer,
Judith Hanson Lasater, Magdalena Mecweld, Ann-Sophie Sjöblom och Pernilla CristvallHÄRLIGT!

Här kan du se hur yinyogans övningar kan se ut. Klicka på bilden om du vill se den i större format!

Yinyoga passar alla. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och kuddar, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. För dej som har stelhet och smärta i kroppen, känner dig trött, stressad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar och känner ett behov av att fylla på med lugn och fokuserad energi.

google37caea8745800794.html