skylt1 vitkant (1)

              Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en mjuk form av yoga som passar alla! I vår Medicinska yoga finns också inslag från andra mjuka yogaformer bl.a. Holistisk yoga och Rehabyoga och Restorativ yoga.

Det finns pallar och kuddar tillhands för att verkligen kunna anpassa yogan för alla behov. Du får verktyg att släppa, slappna av och hitta vägar till läkning av kropp och genom de fysiska övningarna utvecklar du också  varsamt mer rörlighet och styrka i kroppen.

Medicinsk yoga används idag på över 160 sjukhus och vårdcentraler runt om i Sverige vid bla. rygg- nackbesvär, men också vid stress, migrän, högtblodtryck, hjärtrehabilitering, matsmältningproblem, smärtillstånd. mm.

Ett yogapass består av enkla yogaövningar som modifieras utifrån dina förutsättningar, andning, medveten närvaro (mindfulness), vila och meditation. Du läker och stärker dig, både fysiskt och själsligt. Läs mer om mindfulness.

I Sverige är det framförallt IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) som drivit svensk forskning på yoga framåt.

Aktuell forskning visar goda resultat vid t.ex. nack- och ryggproblem, huvudvärk, högt blodtryck, hjärtproblem, depression, stress och sömnsvårigheter.
Mer om forskning hittar du på Mediyogas hemsida. 
Läs om Holistisk yoga och fibromyalgi .
Läs om restorativ yoga.

Medicinsk yoga & mindfulness kan du gå på
Måndagar kl 17:30-19:00  
Tisdagar kl 14:30-16:00 
Tisdagar kl 19:45-21:15
Onsdagar kl 15:00-16:30 

​Anmälan - se kontaktsidan!

De flesta deltagare i våra kurser kommer förstås från Hultsfred, men många reser en bit. Vi har deltagare från t.ex. Virserum, Vimmerby och Mariannelund i alla våra grupper. HÄRLIGT att ni kommer vecka ut och vecka in!

Mediyoga och Holistic yoga (eller som det heter i dag- Holiyoga) har samma urspring som mediyogan- nämligen kundalini-yoga som känne-tecknas av enkelhet tillgänglighet och närvaro. Kallas ibland för "hushålls-yoga".

google37caea8745800794.html