skylt1 vitkant (1)

              Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en mjuk form av yoga som passar alla! I vår Medicinska yoga finns också inslag från andra mjuka yogaformer bl.a. Holistisk yoga och Rehabyoga och Restorativ yoga.

Det finns pallar och kuddar till hands för att verkligen kunna anpassa yogan för alla behov. Genom andning och mjuka rörelser får du verktyg att släppa, slappna av och hitta vägar till läkning av kropp. Varsamt får du mer rörlighet och styrka i kroppen.

Ett yogapass består av enkla yogaövningar som modifieras utifrån dina förutsättningar, andning, medveten närvaro (mindfulness), vila och meditation. Du läker och stärker dig, både fysiskt och själsligt. Läs mer om mindfulness.

 Medicinsk yoga används idag på över 200 sjukhus och vårdcentraler runt om i Sverige vid bla. rygg- nackbesvär, men också vid stress, migrän, högtblodtryck, hjärtrehabilitering, matsmältningproblem, smärtillstånd. mm.
I Sverige är det framförallt IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) som drivit svensk forskning på yoga framåt, men nu kommer allt mer forskning ute på sjukhus gjord av skjuksköterskor och sjukgymnaster.

Aktuell forskning visar goda resultat vid t.ex. nack- och ryggproblem, huvudvärk, högt blodtryck, hjärtproblem, depression, stress och sömnsvårigheter.
Mer om forskning hittar du på Mediyogas hemsida. 
Läs om Holistisk yoga och fibromyalgi .
Läs om restorativ yoga.

Var: Rehab & Yogaverkstan  Storgatan 139 Hultsfred
När: 5 måndagar kl 19:30-21 med start 12 april
Pris: Online 450:- för 5 ggr 1½ tim.
Här på plats (max 7 deltagare) = 490:- för 5 ggr 1½ tim.
Med kommunens friskvårdskort drar vi av 150:-  från priset.        
Anmälan: Här eller ring/sms:a Jenny 070 5263354


Medicinsk yoga & mindfulness kan du under hösten gå på
Måndagar kl 17:30-19:00  
Tisdagar kl 18-19:30
Tisdagar kl 20:00-21:30
Onsdagar kl 15:00-16:30 

​Anmälan - se kontaktsidan!

De flesta deltagare i våra kurser kommer förstås från Hultsfred, men många reser en bit. Vi har deltagare från t.ex. Virserum, Vimmerby och Mariannelund i alla våra grupper. HÄRLIGT att ni kommer vecka ut och vecka in!

Mediyoga och Holistic yoga (eller som det heter i dag- Holiyoga) har samma urspring som mediyogan- nämligen kundalini-yoga som känne-tecknas av enkelhet tillgänglighet och närvaro. Kallas ibland för "hushålls-yoga".

google37caea8745800794.html