GRAVIDYOGA

Aktuellt: Gravidyoga kurs om tre gånnger startar i mitten av februari 2018!

Hur du mår har betydelse för hur din baby mår.
   
Därför är det viktigt att du tar hand om dig själv, förbereder dig inför förlossningen och föräldra-skapet och skapar det lugn och harmoni i kroppen som du och din baby så väl behöver. Gravidyoga är också förlossningsförberedande. Under kursen får lär du dig att använda andningen som stöd och hjälp att slappna av i värkarbetet. Varje kurstillfälle avslutas med en skön vila. Inga förkunskaper behövs.

I gravidyogan får du bl.a. lära dig:
* Gravidyoga med mjuka, lugna rörelser
* Andningsteknik
* Fokuseringstekniker
* Uthållighetsträning
* Djupavslappning     
* Bäckenbottenträning

Att öva på detta ger lugn och närvaro under graviditeten och tekniker att använda under förlossningen. Även som nybliven mamma finns mycket att hämta ur det du lär dig!

OBS: NU ÄR EN KURS PÅ G!
NÄR: Söndagar 18+25 februari+ 4 mars
kl 18-19:30                        
PRIS: 450:- för 3 tillfällen + kompendie.
ANMÄLAN: Ring/sms:a Jenny 070-5263354
VAR:Rehab & Yogaverkstan-Storgatan 139-Hultsfred                                

Detta gäller när ingen kurs är på G:
I vår lilla ort är det ofta svårt att få till grupper.
Därför erbjuder jag nu gravidyoga individuellt eller i grupp för 600: timmen + 80:- för kompendie. Har du vänninor som vill gå är timpriset detsamma. Ring så diskuterar vi fram ett alternativ. Tel: 070 5263354
 

 Flera internationella studier visar att kvinnor som tränar yoga för gravida får mindre fysiska problem under graviditeten. Yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade gravidyoga regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Yoga för gravida gör dig starkare, både fysiskt och mentalt och den hjälper dig att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan över huvudtaget i ditt dagliga liv.

Om gravidyoga
I gravidyogan arbetar vi mjukt. Under graviditeten blir ligament och leder uppluckrade och kroppen är inte som den brukar. Här är det viktigt att acceptera och möta kroppens annorlunda funktion och behov.

Må bra i nuet
Ju längre in i graviditeten du kommer, desto mer närvarande känns den stundande förlossningen. Din yogaträning kommer att hjälpa dig att släppa taget och lyssna på den inneboende kraften i dig. Gravidyogan får dig även att slappna av med hjälp av andningsövningar och hjälper dig att hålla fokus på avspänning även under förlossningsvärkarna. 
Gravidyoga ger dig och din baby som växer i magen en skön stund där du mår bra i nuet, finner glädje, kärlek och lär dig att njuta av livets resa.

När jag fick barn var förlossnings-förberedande kurser en självklarhet och erbjöds på alla mödravårds-centraler. Nu är det sämre med det, trots att behovet är lika stort i dag. 
Därför har jag gått en gravid-yogalärar-utbildning inom Medicinsk yoga för Ellen Engvall som är en erfaren barn-morska och yogalärare..

Äntligen finns nu gravidyoga i Hultsfred. Förr fanns det också i Vimmerby men just nu är alternativet för dej som kommer därifrån att komma hit! Samma sak gäller dig från Mariannelund. VÄLKOMMEN !

google37caea8745800794.html